KECSKEMÉT

2018.06.21. 13:12

Helytörténeti olvasókönyvet is készítenek

Együttműködési megállapodást kötött a Kecs­keméti Médiacentrum és a Kecskeméti Katona József Múzeum. Az együttműködés többesztendős múltra tekint vissza.

Gulyás Sándor

Rosta Szabolcs és Bán János írta alá az együttműködési megállapodást

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A Hírös Históriák, a város és a térség múltját feldolgozó magazin Hajagos Csaba történész, muzeológus, a Kecskeméti Katona József Múzeum munkatársa közreműködésével indult el, fél éve pedig havi rendszerességgel jelentkezik az újság televíziós változata.

– Fontosnak tartottuk, hogy a napi események ­beszámolóin túl felvállaljunk egy olyan fe­ladatot, ami Kecskemét helytörténetének minél jobb megismertetését szolgálja. Abban hiszünk, hogy a város múltjának ismerete, megismertetése szolgálhatja azt a polgári öntudatot, mentalitást, ami erőt adhat a jelen és a jövő kihívásaihoz. A folyamatokat különböző kiadványok, ­televíziós műsorok, dokumentumfilmek, közös programok megszervezésével tudjuk erősíteni – mondta el Bán János, a médiacentrum igazgatója.

Rosta Szabolcs és Bán János írta alá az együttműködési megállapodást
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

Az idei évi tervek között szerepel egy helytörténeti olvasókönyv elkészítése, szerkesztés alatt áll a város megalapításának 650. évfordulójával kapcsolatos, 48 ­oldalas összefoglaló munka, ­illetve megjelenik egy foglalkoztatófüzet is alsó tagozatosok számára.

– A megyei múzeum és a médiacentrum közötti együttműködés országos szinten is követendő példa – emelte ki a megállapodás fontosságát dr. Rosta Szabolcs, a múzeum igazgatója. Elmondta, nap mint nap kerülnek napvilágra olyan információk, melyek újabb adalékkal szolgálnak Kecskemét és környéke múltjának megismeréséhez, amit a társadalom számára is hozzáférhetővé kell tenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában