Kunszállás

2018.06.10. 20:00

Három napra csatatérré változott Kunszállás (videó)

Ötödik alkalommal tartották meg a Hadikultúra és Military Fesztivált, melynek Kunszállás adott otthont. Bár az időjárás időnként közbeszólt, a rengeteg eső ellenére így is nagyon sokan voltak kíváncsiak az egyedülálló három napos katonai fesztiválra.

Maksa Balázs

Az I. világháború befejezésének 100. évfordulóján, valamint a Magyar Honvédség 170 éves évfordulója tiszteletére ötödik alkalommal Military gyermeknappal egybekötött látványos hagyományőrző katonai parádét szervezett a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban.

A látogatók nemcsak különböző történelmi korok katonáit láthatták, hanem több előre megkomponált, pirotechnikával teletűzdelt interaktív csatajelenet részesei is lehettek a napóleoni koroktól a II. világháborúig. Első alkalommal volt látható egy német-amerikai csata, korabeli járművekkel, öltözékekkel.

A fesztiválra több mint száz 20. századi felújított katonai jármű érkezett szerte Európából. Tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, híradós és haszongépjárművek, amelyek között páratlan, korábban nem látott kuriózumok is voltak.

A hagyományőrzők bemutatták többek között azt is, milyen volt az élet a laktanyákban, frontvonalakon és a csatatereken. Ezek mellett látványos bemutatót tartottak az RC modellezők, de egy airsoft pálya is várta a látogatókat.

Az interaktív programok mellett érdekes előadások is várták az érdeklődőket, valamint zenei programokból sem volt hiány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában