Orgovány

2018.06.23. 13:47

Családi napot rendeztek az orgoványi tűzoltók

Családi napot rendezett az orgoványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton Orgovány piacterén.

Horváth Péter

Az önkéntes tűzoltók harmadik alkalommal szervezték meg az immár hagyományos juniálisukat, amely nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében. Ugyan szombatra a hőmérő higanyszála igen lekúszott, mégis kegyes időjárás, ragyogó napsütés fogadta a családokat.

Szabó Zsolt, az önkéntes tűzoltók parancsnoka szerint a rendezvény minden évben kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az egyesületi tagok és a segítők ne csak a munka okán találkozzanak, hanem családias hangulatban közösen szórakozzanak és ismerjék meg egymás munkán kívüli oldalát is.

Az előző két évihez hasonlóan több mint százan vettek részt a jó hangulatú eseményen. Roskadoztak az asztalok a házi pogácsáktól, süteményektől és helyben sültek a palacsinták. A tűzoltók több tűzhelyen sütötték az ebédnek való sertés- és csirkehúst. A gyerekek tele hassal csúsztak le a légcsúszdán, a fiatalok és a felnőttek jóllakottan beszélgettek az árnyékban, vagy táncoltak a retro zene ritmusára. Délután pedig egy tűzoltóautónyi vizet zúdítottak a bátor vállalkozókra a piactér pázsitján.

A családi napra ellátogatott Gál Szilvia, Orgovány polgármestere, egyben az egyesület kezdetektől aktív tagja. – Egész évben ugrásra kész az orgoványi beavatkozó egység, ezért jó, hogy ma kötetlenül élvezhetik egymás társaságát. A mai napon a közösségé, a játékosságé és a szabadidőé a főszerep – mondta a polgármester, majd a helyi önkéntes erők fontosságáról szólt. – Sokszor bebizonyosodott már az, hogy nélkülözhetetlen szerepet játszik a helyi tűzoltó egyesület a település életében. Számos esetben elsőként érkeztek a helyi és környékbeli ingatlantüzekhez, műszaki mentéshez és viharkárok elhárításához. Az önkormányzat igyekszik minden segítséget megadni az egyesületnek azért, hogy továbbra is Orgovány javát szolgálhassák – zárta gondolatait a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában