kecskemét

2018.05.08. 17:26

Majálist ünnepeltek a hunyadivárosi nagymamák

Bográcsozással, házi süteményekkel és harmonikaszóval majálisoztak május 8-án, kedden a hunyadivárosi nagymamák a városrész közösségi házában.

Horváth Péter

A 30 kiló húsból készült pörkölt kívánja az étvágygerjesztő elfogyasztását Fotó: Bús Csaba

A Hunyadivárosi Nyugdíjasklub szervezésében megvalósuló bensőséges ünnepre több mint kilencven nyugdíjas klubtag érkezett, többen hoztak otthon elkészített süteményt és ropogós pogácsát. Kuli Józsefné, a nyugdíjasklub vezetője elmondta, hogy minden május elején összejönnek a klubtagok közös beszélgetésre és főzőcskézésre. A város legnagyobb nyugdíjasklubja ekkor könyvajándékkal köszönti legidősebb tagjait, idén a 88. életévüket májusban betöltő Nagy Mátyásné Marikát és Bézi Sándornét.

A férfiak segítsége elmaradhatatlan kelléke volt a majálisnak, amit az elkészített étel mennyisége is indokolt. A harminc kiló sertéshúsból, bográcsban készült pörkölt keveréséhez komoly férfierőre volt szükség. A jó pörkölt titkát Szűcs Gábor pörköltmester osztotta meg velünk: szeretni kell főzni. A legfontosabb alapanyagok a szív és a lélek.

Délután a szomszédos Corvin Mátyás Általános Iskola tanulói verssel köszöntötték a nagymamákat mamák napja alkalmából, ami természetesen nem marad viszonzatlan: a nagymamák gyermeknapon sütemények és palacsinták százaival várják majd az iskolásokat.

A 30 kiló húsból készült pörkölt kívánja az étvágygerjesztő elfogyasztását Fotó: Bús Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában