Ágasegyháza

2018.05.27. 10:59

Felújították az ágasi óvodát és a faluházat

Energetikai korszerűsítésen esett át az ágasegyházi óvoda és a faluház épülete, amelyek ünnepélyes átadóját a napokban tartották.

Horváth Péter

34 millió forint pályázati­ ­forrásból valósult meg a beruházás­

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

A beruházás nyomán a település óvodája homlokzati és födémszigetelést­, valamint új villámhárítót kapott. A faluházra napelemrendszert telepítettek­ és új kazánrendszert kapott az épület. A beruházás 34 millió forintból valósult meg, amely nem igényelt önerőt az önkormányzat részéről. A kivitelezés két hónapig, novembertől ­decemberig tartott, majd áprilisban az ­óvoda lábazati renoválását végezték el. Az ünnepélyes átadón ­Füredi János, Ágasegyháza polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

– Ágasegyháza öt ­pályázati területet jelölt meg a források felhasználását illetően. A falu­ház, az óvoda, a ­gondozási központ energetikai beruházása területén, valamint az óvodai eszközbeszerzés és az egészségközpont felújítását. Nagy öröm számunkra, hogy a tavalyi és tavalyelőtti év kimagasló eredményei közt tudhatjuk, hogy mind az öt pályázat nyert – fogalmazott Füredi János. Ágasegyháza közel 200 millió forint értékű pályázati forrással gazdagodott az öt fejlesztési területen. Az óvodát és a faluházat érintő beruházások befejeződtek és indulhat a korszerűsítések újabb üteme. A polgármester beszédében kiemelte: – Köszönet illeti Rideg László elnök urat azért, hogy összefogta a megye településeit és egyiket sem hagyta lemorzsolódni a támogatások felhasználásában.

Ezt követően Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntőt. Az elnök hangsúlyozta, hogy a pályázati források elosztásánál figyelemebe vették, hogy minden település részesüljön a támogatásból, fejlesztési céljainak megfelelően.

34 millió forint pályázati­ ­forrásból valósult meg a beruházás­
Fotó: Horváth Péter / Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában