Kecskemét

2018.04.28. 15:03

Pénzügyi vetélkedő egyik helyszíne volt Kecskemét

A K&H nyolcadik alkalommal rendezett országos pénzügyi vetélkedőt, azzal a céllal, hogy az általános iskolások pénzügyi ismereteit bővítse. Kecskemét is a középdöntők egyik helyszíne volt, a városban közel száz diák versenyzett április 26-án.

Sz. B.

A pénzügyi versenyre idén összesen 8113 diák, 2035 csapat nevezett mintegy 467 iskolából országszerte. Az első fordulós versenyfeladatokat a diákok 39 százaléka teljesítette hibátlanul vagy egy-két hibaponttal – ők jutottak tovább a regionális középdöntőkbe, amiket országszerte összesen 8 városban tartottak meg, köztük Kecskeméten is.

Kecskeméten Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megye 90 diákja versengett a középdöntőben a régióban nevezett 627 diák közül. Összesen 20 csapat (korosztályonként 5-5) vett részt a középdöntőn, melynek végeredményeként egy-egy csapat jutott tovább a budapesti döntőre, ahol a másik hét régió győztes csapataival mérik össze a tudásukat.

A középdöntős fordulókon a diákoknak már komolyabb pénzügyi fogalmakat is tudniuk kellett. A kecskeméti középdöntő zsűrijének elnöke szerint a gyerekek kreativitása a pénzügyekben is szembetűnő: legalább olyan érdekes megoldások születtek, mint rajzolásban vagy történetmesélésben szoktak.

A kecskeméti középdöntő eredményei a következőképpen alakultak:

  • az 1-2. osztályosok kategóriájában a Szandaszőlősi Általános Iskola és A.M.I. Szandaszőlősi Takarékoskodók csapata nyert
  • 3-4. osztályosok közül a Bajai Szentistváni Általános Iskola Spórolók csapata bizonyult a legjobbnak
  • 5-6. osztályosok kategóriájából a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Ált. Isk. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola K&H Csillagai nevű csapata került ki győztesen
  • a legnagyobbaknál, a 7-8. osztályosok versenyében az Apostagi Nagy Lajos Általános Iskola Pénz&Kész csapatának tanulói arattak győzelmet
  • Az országos döntő májusban lesz Budapesten. A győztes iskolások nyereményei között drón, okosóra, tablet, videójáték és VR szemüveg is lesz. Emellett a legjobban teljesítő csapatok félmillió forintnyi könyv- illetve sportszer utalvánnyal is gazdagíthatják iskolájukat.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában