kecskemét

2018.04.19. 07:00

Átadták a légtartásos sátrat az Arany János Általános Iskolában

Szerdán tartották a fedett műfüves labdarúgópályához tartozó légtartásos sátor avatóünnepségét Kecskeméten, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolában.

Horváth Péter

Az időjárási elemektől védve sportolhatnak az ifjak az Arany János Általános Iskola udvarán, miután szerdán tartották a műfüves focipálya légtartásos sátrának átadását. A Scoregoal Kecskeméti Futsal Club mintegy nyolc éve önerőből épített műfüves futballpályát az iskola udvarán, azonban egy idő után szembesültek azzal a ténnyel, hogy csekély számú fedett helyre is szükségük van az ősztől tavaszig tartó időszakban.

Ezért a futsal klub vezetői merészen megálmodták a légtartásos sátorral fedett műfüves pályát. Az ötlettel megkeresték Losonczy Lászlót, az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatóját azzal, hogy a TAO program forrásából alatt valósítsák meg a 28 millió forintos projektet. Ebben nem csak Losonczy László, de a város, a tankerület és dr. Salacz László támogatását is élvezte az ötlet, ezért idén tavasszal elkezdődhetett a pálya fölé feszített sátor rögzítésére szolgáló beton sávalap építése.

A fűthető sátor jelenleg próbaüzemben van és már csak néhány hétig áll, hiszen a lényegi szerepét a téli időszakban fogja betölteni. Várhatóan szeptember közepétől tavaszig áll majd a gáztöltésű óriás buborék. Ekkor délelőtt az iskola tanulóinak tartanak testnevelésórát, délután pedig a Scoregoal Futsal Club labdarúgói tartják itt edzéseiket.

Az átadón Lovrity Sándorné iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket. – A tantestület nevében nagyon köszönöm a Scoregoal Futsal Clubnak ezt a lehetőséget, hiszen azzal, hogy lett egy ilyen kis csarnokunk a téli időszakban egyszerre két osztályunk is tud tornázni. Ez nagyszerű lehetőséget kínál diákjainknak – mondta az igazgató.

Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetője elmondta, hogy véleménye szerint nagyon jó helyen van a csarnok, hiszen az iskola oktatói és tanulói is megérdemelnek egy ilyen létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában