Kecskemét

2018.03.06. 06:59

Mester-M díjat kapott Varga József matematikatanár

Az egymillió forinttal járó Mol Mester-M díjat idén is tíz kiemelkedő munkát végző edző és tanár vehette át, köztük Varga József, kecskeméti matematikatanár is.

baon.hu

A nagyvállalat Új Európa Alapítványa a Pesti Vigadóban megtartott hétfő esti ünnepségen 12. alkalommal jutalmazta azokat a sportszakembereket és pedagógusokat, akik kimagasló és elkötelezett munkájukkal hozzájárultak a fiatalok sikereihez – adta hírül az MTI.

A sportszakemberek közül Haász Katalin budapesti műugróedző, Korponai István székesfehérvári öttusaedző és Módos János szigetvári birkózóedző – a londoni olimpián bronzérmes Módos Péter nagyapja – részesült elismerésben.

A sportszakemberek mellett díjazták a művészet és a tudomány területén példamutató tevékenységet végzett pedagógusokat. Ezen a két területen olyan kiváló tanárok vehették át az elismerést, mint Kónya Marianna debreceni vegyész, kémiatanár, Simon Péter pécsi fizikatanár, Szőllősy László szegedi földrajztanár, Varga József kecskeméti matematikatanár, Halászné Veres Zsuzsa budapesti zongoratanár, Szücsné Dr. Harkó Enikő dunaújvárosi magyar nyelv- és irodalomtanár, valamint Törökné Csécs Lenke debreceni néptáncpedagógus.

Varga József matematikatanár (b) átveszi elismerését Bauer Dávidtól, a Mol Magyarország HR-igazgatójától MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A díjakat a Mol vezetői mellett Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron, az alapítvány jószolgálati nagykövete, Herczig Norbert négyszeres magyar ralibajnok, valamint Hamar Dániel, a Muzsikás Együttes alapító tagja adta át.

Varga József – matematikatanár, Kecskemét

1980 óta dolgozik középiskolai tanárként. Varga József a Bányai Júlia Gimnázium regisztrált és akkreditált kiváló tehetségpontjában végzi példaértékű munkáját. Évtizedeken át vezetett szakköröket, valamint több városi, megyei, országos és nemzetközi matematikaverseny szervezője. A Zrínyi Ilona – Gordiusz matematikaverseny feladatainak megalkotásában évente részt vesz. Egyaránt remekül készíti fel diákjait a versenyekre és az életre is. Tanítványai szinte valamennyi számottevő matematikaversenyen álltak már a dobogón. Munkaközösség-vezetőként matematikai szemléletével, pedagógiai módszereivel a teljes munkaközösség munkájára hatással van. Többek között elnyerte már a Kecskemét Oktatásáért díjat és a Bonis Bona-díjat.

Nyitókép: Varga József, kecskeméti matematikatanár,

fotó: Új Európa Alapítvány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában