solt

2018.03.21. 11:30

Mini bölcsődébe várják Solton az apróságokat

Az önkormányzat új mini bölcsődéje szeptembertől a Mesevár óvoda épületében, azzal egy szervezeti egységben fog működni. Az integrált gyermekintézmény kialakítására 10 millió forint támogatást nyert a város.

Lencsés P. Anna

A bútorok, eszközök, játékok egy része már megérkezett a Mesevár óvoda épületébe

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

Közel húsz évvel ezelőtt szűnt meg Solton az önkormányzat bölcsődéje. Az utóbbi években azonban egyre nagyobb igény mutatkozott az ellátási forma iránt a településen. Ezért is jött jól a Területi és Településfejlesztési Program pályázata, amelyen az önkormányzat 10 millió forintot nyert egy új mini bölcsőde létrehozására. A két új csoportszobát és a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségeket, melyek a leendő bölcsiseknek, kisgyermeknevelőknek és bölcsődei dajkáknak adnak majd helyet, a Mesevár óvoda épületében alakították ki. A munka zöme már elkészült, a bútorok, eszközök, játékok beszerzése folyamatban van, egy részük már meg is érkezett.

A bútorok, eszközök, játékok egy része már megérkezett a Mesevár óvoda épületébe
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Lencsés P. Anna

– Az óvodába csak a két és fél éves kort elért gyerekeket tudtuk felvenni, ez sokszor megnehezítette az édesanyák munkába állását. A születések száma emelkedő tendenciát mutat Solton, a 2016-os mélypontot követően – amikor 45 gyermek született – az elmúlt évben már 66 baba érkezett. Előreláthatólag ebben az évben is ha­sonló gyermeklétszám várható, így nagyon jól szolgálja majd a megnövekedett igényeket az új, tizennégy férőhelyes mini bölcsőde – mondta el érdeklődésünkre Döbrenteiné Szántó Katalin intézményvezető.

Az óvodai közösség örömmel fogadta az intézménybővítést, melyből több előnyük is származik. Az intézmény főzőkonyhájában készítik majd az ételt a bölcsődések számára is, a tálalást a bölcsőde új tejkonyhájában oldják meg, a mosást az óvodai mosókonyhában fogják végezni. A változás újabb munkahelyet is teremt. A bölcsőde dolgozóinak egy része az óvodában dolgozó közfoglalkoztatottakból kerül ki, akik a megfelelő képzés után közalkalmazotti státuszban fognak tevékenykedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában