KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.03.19. 11:30

Megújult konyhában főzhetik az ebédet Félegyházán

Vegyes érzelmekkel fogadták a félegyháziak az új önkormányzati konyha megnyitását. Az első napokban számos negatív vélemény látott napvilágot az étel minő­ségével és mennyiségével kapcsolatban.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

Sokan azt sérelmezték, hogy a korábbiakkal ellentétben nem helyi, hanem szegedi cég látja el a közétkeztetést Félegyházán. A polgármester szerint azonban a választási kampány hevében csupán szenzációkeltésről van szó.

A felújított önkormányzati konyhát ünnepélyes keretek közöt adták át. A jövőben a szegedi Suli-Host Kft. látja el a közétkeztetést a városban. Pék József, a társaság ügyvezetője elmondta, 300 millió forintos beruházás keretében újították fel az önkormányzati konyhát, ahol naponta 4 ezer adag ebédet főznek. Tájékoztatójából kiderült, hogy a cég 26 éve alakult.

Ma már naponta több mint 17 ezer adag ételt készítenek, a gyermekétkeztetés minden korcsoportját kiszolgálják.

A felnőttétkeztetésben két területen vannak jelen. Szegeden a kórházak betegeit látják el 10 éve. Emellett az országhatáron intézkedő rendőrök hideg és meleg élelemmel való ellátását is biztosítják. A társaságnál jelenleg 330 személy dolgozik.

– Végre véget kell vetni a szóbeszédnek, most mindenki a saját szemével győződhet meg arról, hogy a régió legkorszerűbb konyhája létesült Félegyházán – mondta az ünnepélyes átadáson Csányi József polgármester. Hozzátette: – Korábban több évtizeden keresztül is ebben a konyhában készült a város intézményeinek az ebédje. Kiskunfélegyháziak készítették félegyháziaknak, jó minőségben.

A felújított önkormányzati konyhát ünnepélyes keretek között adták át Fotós: Vajda Piroska

Számomra is érthetetlen okból az akkori városvezetés úgy döntött, hogy ezt megszünteti. Így hét különböző helyszínen – tizenegy szerződés alapján – főztek a félegyházi óvodásoknak, iskolásoknak. Miközben a város közepén található önkormányzati konyha üresen állt és folyamatosan ment tönkre. Azt gondolom, hogy ez teljes mértékben elfogadhatatlan volt. 2014-ben olyan programot állítottunk össze, amelyben vállaltuk a központi konyha újbóli üzembe helyezését. Éveken keresztül vizsgáltuk ennek a lehetőségét és kerestük az ehhez megfelelő partnert, aki hajlandó volt több mint 300 millió forintot befektetni a konyha felújításába. A szegedi Suli-Host Kft. emellett azt is garantálta, hogy az eddig a közétkeztetésben dolgozók sem kerülnek utcára, tovább foglalkoztatják őket – részletezte a polgármester.

Itt is nehéz volt a kezdet

A polgármester kifejtette: – Természetesen, mint mindenhol, itt is nehéz volt a kezdet. Ám az elmúlt napokban magam is a gyerekek ebédjét ettem és teszteltem. Úgy gondolom, hogy minden nap ízletes és megfelelő mennyiségű ételt kaptak. Véleményem szerint, azok a felhangok, amellyel próbálják ezt a konyhát bántani, nem jogosak – hangsúlyozta Csányi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában