ÉRSEKHALMA

2018.03.05. 08:07

Lakást újítottak fel, takaros házikó épült a tájház udvarára

Lezárták az egyéves közfoglalkoztatási programot, ami nyolc személynek teremtett munkalehetőséget. Az állami támogatásnak köszönhetően bérlakás-felújításra, valamint a rendezvényeknek otthont adó tájház udvarán egy fürdőkonténer letelepítésére nyílt lehetőség.

PN

– Nálunk ez volt az első ilyen jellegű közfoglalkoztatás, idén járdafelújításra fogunk nyolc embert alkalmazni, hasonló formában – mondta Horváth Roland polgármester. – A lakás iránt már jelentős az érdeklődés, pályáztatás után a képviselő-­testület dönt a bérleményről.

Zsigó Róbert parlamenti képviselő köszöntőjében felidézte, hogy régebben a polgármesterek az elvégzendő feladatokról és a közmunka hiányáról számoltak be. A 2010 után indított közfoglalkoztatással az volt a kormányzat célja, hogy akik tudnak és akarnak, minél többen munkához jussanak és a szociális rendszerből kilépve a két kezükkel tudják megkeresni saját és családjuk kenyerét.

A két projektre 8 millió forintot, valamint a dolgozók éves, 8,7 millió forintra rúgó bérköltségét kapta a falu, ehhez 4,5 milliós önrészt tettek hozzá.

Akár szaunának is gondolhatták a vendégek a fürdőt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában