Tass-Alsószenttamás

2018.03.04. 10:42

Fogvatartottak építik fel a gyermekek táborát

Ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ készül az állami gondozott gyerekek számára Tass-Alsó­szenttamás határában. Az ÁGOTA Falva széles körű összefogással, hét hektáron épül fel hamarosan.

Gulyás Sándor

A területet az ÁGOTA Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) a Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaságtól vásárolta meg. A hét hektár vételárának nagy részét, negyvenmillió forintot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosította számukra, a fennmaradó 7,4 millió forint saját erő volt.

Az állami támogatás a terület megvásárlására volt elegendő. Az ott található templom, a közösségi ház és hat családi ház rendbetételére, illetve a terület körbekerítéséhez további szövetségeseket keresett és talált az ÁGOTA Alapítvány.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács húszmillió forinttal támogatja a projektet, a kerítésépítéshez a munkaerőt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága biztosítja. A terület körbekerítését a fogvatartottak jóvátételi munkaként végzik el.

Az ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ felépítésével az alapítvány régóta dédelgetett álma válik valóra, hiszen az ÁGOTA Alapítvány csaknem két évtizede kereste már a lehetőséget egy olyan terület megvásárlására, amely alkalmas lehet támogatott állami gondozott gyermekeik nyaraltatására, üdültetésére, táboroztatására, egyéb bűnmegelőzési programok lebonyolítására – adta hírül Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács sajtóosztálya.

Az állami támo­gatás a terület megvásárlására volt elegendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában