Kecskemét

2018.02.27. 15:28

Tűzifával és meleg ruhával segítenek a polgárőrök a nagy hidegben

A nagy hidegben rendszeresen járják a külterületi, Belső-Ballószögben, Szarkásban, Úrihegyben, Miklóstelepen lévő tanyákat a polgárőrök, és meleg ruhaneműt, tűzifát visznek az egyedül élő idős, sokszor beteg embereknek, valamint a szegény sorsú nagycsaládosoknak.

Hraskó István

Két doboznyi meleg ruhával, élelmiszerrel és vásárlási utalvánnyal állítottak be a Kadafalvi Polgárőr Egyesület tagjai – Mák Kornél alpolgármester, az egyesület elnöke vezetésével – Révész Istvánné Teréziához. Az idős, betegséggel küzdő hölgy egyedül él a szarkási tanyavilágban egy igencsak rossz állapotú házban, és szomszédján kívül – aki időnként elviszi bevásárolni vagy orvoshoz – a bajban nem számíthat igazán segítségre. Úgyhogy nagyon örült, amikor még karácsony előtt a polgárőrök egy élelmiszercsomaggal lepték meg, múlt héten tűzifát pakoltak le az udvarán (pont, amikor már éppen elfogyott neki), most pedig újabb adományt vittek neki.

A meleg ruhákra szüksége is van ezekben az extrém hideg napokban, és Mák Kornél megígérte: ha fogytán lenne a tűzifája, akkor számíthat újabb rakományra.

Az alpolgármestertől megtudtuk: a tavaly önállóvá vált polgárőr egyesületük 60-70 idős, egyedül, rossz anyagi körülmények között élő, gyakran súlyos beteg emberen igyekszik segíteni, sorsukat figyelemmel kísérni. De jónéhány rászoruló nagycsalád is lakik az egyesülethez tartozó kiterjedt területen (van, hogy 10-11 gyerekkel), róluk lehetőségeikhez mértek szintén próbálnak gondoskodni.

– Nagyon fontos most a fokozott figyelem, hiszen minden emberélet hatalmas érték. Önkénteseink szinte minden este kint vannak a házaknál. Tűzifát a Városi Szociális Közalapítvány közreműködése révén tudunk vinni a rászorulóknak, a ruhaneműt pedig a Vöröskereszt segítségével egy pesti szociális alapítványtól kapja egyesületünk, azt osztjuk szét. Múlt héten már elfogyott egy nagy szállítmány, a következő csütörtökön érkezik – mondta el Mák Kornél.

Révész Istvánné Terike néni egyedül él egy szarkási tanyán Fotós: Hraskó István

A kadafalvi tanácsadó testület tagja, Bősze Árpád Terike néninek más módon is segít, például intézi, hogy a jövőben házhoz vigyék az ebédjét, és azt is, hogy megkapja a méltányossági nyugdíjemelést és a jövedelmi helyzete miatt az egyszeri segélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában