Kecskemét 

2018.02.01. 06:55

Klubba várják az autista gyermekek szüleit

Autista gyermekeket nevelő szülők részére indult el a Csillagszülő klub Kecskeméten, az Autista Gyermekekért Egyesület szervezésében. Öt alkalommal más-más témában és foglalkozási formával találkoznak majd a résztvevők.

Popovics Zsuzsanna

Kiss Zsuzsanna, a Csillagszülő klub szervezője

– A Csillagbusz című mesekönyv adta az ötletet, amely két éve elnyerte Az év gyerekkönyve díjat, innovációs kategóriában – mondta el Kiss Zsuzsanna szervező.

– A mese főszereplője egy autizmussal élő kisfiú, aki iskolás lesz, barátokat szerez. Az érzékenyítő könyv egyes fejezetei segítik az olvasót megérteni, mit jelent az autizmus, hogy lehet elfogadni, támogatni egy autista testvért, osztálytársat, barátot. A most induló Csillagszülő klub erre épül, de nem szakmai tematikával, hanem kimondottan arra fókuszálva, hogy a szülők alkalmanként három órában kikapcsolódjanak, ajtón kívül hagyják a problémáikat, ­lehessenek önmaguk, beszélhessenek az érzéseikről, ­vágyaikról – tette hozzá a szervező.

Kiss Zsuzsanna, a Csillagszülő klub szervezője

Kiss Zsuzsanna maga is autis­ta gyereket nevelő szülő. Három éve szembesült kisfia különlegességével, azóta számos tanfolyamon részt vett. Megismerkedett más szülőkkel, akiken azt látta, nagyon is bele lehet fáradni egy autista gyermek nevelésébe, gondozásába, hiszen állandó odafigyelést, foglalkozást igényel. Sok szülő emiatt elszeparálódik a környezetétől, számos tekintetben perifériára kerül a gyerekével együtt. Ezen szeretne enyhíteni a Csillagszülő klub.

A foglakozásokon lesz játék, beszélgetés, filmnézés, játéknap, szabadtéri sportvetélkedő. Február 23-án a klubba várják a Csillagbusz könyv szerzőjét, Stefanik Krisztinát, valamint a veszprémi Auti­Spektrum Egyesület tagjait. Az ingyenes programoknak a kecskeméti Szentcsalád Plébánia ad otthont. Nagy az érdeklődés, de még vannak szabad helyek.

A klubfoglalkozások tematikája különálló, így egy-két alkalom erejéig is lehet csatlakozni. Szülőként egy pszichológus is jelen lesz a programokon, aki szükség esetén szakmai segítséget nyújthat a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában