Érsekhalma

2018.01.23. 19:54

Több célra használják a traktort

Nagy beruházások terveivel, ám az emelkedő anyagárak és munkadíjak miatt némi aggodalommal vágnak neki az esztendőnek – mondta el lapunk érdeklődésére Horváth Roland, a kistelepülés polgármestere.

Kubatovics Tamás

Az iskolaépület korszerűsítésére idén 48 millió forintot költhetnek, két alsó tagozatos osztályban 16 gyerek pallérozódik. A kisebbek – azaz óvodásaik – környezete is megújul, erre a célra 22 millió forintos pályázati támogatást nyertek.

Útfelújításra 15 milliós keret áll rendelkezésükre, egy sikeres belügyminisztériumi pályázat jóvoltából. Már arról is értesültek, hogy a Sükösddel és Nemesnádudvarral közös traktorvásárlási pályázatuk is a támogatottak közé került. A technikát a hóeltakarításban, útkarbantartásban, valamint a szociális földprogramban egyaránt használni kívánják, illetve fogják.

– Külterületi, tanyás körzetek biztonságát növelheti a térfigyelő kamerák kihelyezése, ehhez 8,7 millió forintos anyagi segítséget kaptak. Ezt a településtől távolabb eső – az 54-es főúttól nyugatra fekvő – részen kívánják felhasználni, egyben közösségi teret is kialakítanak Hilden. Ezen a részen nincs összejövetelekre alkalmas ingatlan, pedig lenne rá igény, hiszen például a falu 36 gyerekéből 20 itt él – fogalmazott Horváth Roland (képünkön).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában