SZANK

2018.01.12. 11:22

San Francisco sejlik fel Szank mögött

A helyi vagányok régen már elsütötték a poént, amikor a helységnévtábla alá a „City” felirat került, de a falu akkor kapta a legszellemesebb becenevét, amikor a „Szank ­Francisco” tábla volt olvasható a község bejáratánál.

Tapodi Kálmán

Nos, úgy tűnik, a történelem ismétli önmagát Szankon is, és a helyi legendárium újabb fejezettel bővülhet. Ha valaki Jászszentlászló vagy Móricgát felől érkezik, az igencsak meglepődhet a sportpályánál kifeszített molinón, hiszen a hatalmas SZANK tábla mögött felsejlenek San Francisco jellegzetes épületei. Mindez csak humor és nem tervezik a települések frigyét sem.

A sportpályánál a molinó mögött egyébként serény munka zajlik, bővítik a létesítményt

Amúgy a szanki sportlétesítményben serény munka zajlik, készül az új kerítés, fedett lelátót építenek a focipályánál, ahol már elkészült a műfüves kispálya és az új tekecsarnokban játszhatja ettől az évtől a mérkőzéseit a Szanki Olajbányász SE NB I.-es férfitekecsapata. A „sportos fejlesztések” ezzel nem zárulnak: mert tanmedence és korcsolyapálya építése is szerepel az elképzelésekben, de tervezik a futó- és a teniszpálya felújítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában