Csemő

2018.01.14. 06:51

Nyolc hónap alatt újul meg az iskola

A Ladányi Mihály Általános Iskola épületének épületenergetikai felújítására nyert támogatást az önkormányzat. Közel 224 millió forintot költhetnek energia­hatékonyságot növelő beruházásra, valamint napelemek telepítésére.

Popovics Zsuzsanna

Dr. Lakos Roland polgármestertől megtudtuk: a projekt megvalósítása februárban indul, a munkák befejezésének tervezett napja október 31. Pályázati kritérium volt egy feltételes közbeszerzés lefolytatása, ezen belül egy kivitelezési szerződés megkötése.

A tantermeket, belső helyiségeket érintő nyílászáró­cserét a nyári szünetre ütemezik, de minden olyan munkát, ami nem zavarja az oktatást, iskolaidőben végez majd a kivitelező. Utóbbi körbe tartozik az épület teljes homlokzati és lábazati hőszigetelése, a záró padlásfödém teljes felületének hő- és vízszigetelése.

Az épület valamennyi külső nyílászáróját – 197 ablakot és 12 ajtót – is újra cserélik. Az intézmény tetején napelemes rendszert építenek ki, amely napos időben és iskolaszünetben a hálózatra visszatáplál, amit a szolgáltató jóváír a későbbi számlákban. A várható energiamegtakarítás a számítások szerint meghaladja az évi bruttó 10 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában