bács-kiskun

2018.01.18. 08:48

Díjazzák és megbecsülik az elhivatott segítőket

Jószolgálat-díjra jelölhetők azok, akik különböző szociális területeken áldozatos és példaértékű munkát végeznek. A rangos elismerésre bárki, bárkit jelölhet – személyeket, szervezeteket, közösségeket –, akik kiemelkedő munkát végeznek a rászorulókért. Idén megújult kategóriákban várják a jelöléseket a szervezők. Pályázni a díj honlapján keresztül lehet, 2018. január 31-ig.

Popovics Zsuzsanna

A jelölési időszak zárása után hét nagy magyar segélyszervezet képviselőiből toborzott szakmai zsűri bírálja el a beérkezett pályázatokat és választja ki a díjazottakat a hivatásszerűen és az önkéntesen végzett szociális munka kategóriákban. Az önkéntesen végzett szociális munka területein beérkezett jelöltek közül a szakmai zsűri előzetes felterjesztése alapján online szavazásban a társadalom választja ki díjazottjait.

A 2016-os alapítású díjat a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány és a szekszárdi Twickel Birtok indította el azért, hogy mind anyagilag, mind erkölcsileg megbecsülje az elhivatott szociális munkásokat és önkéntes jótevőket, egyben példaként helyezze a társadalom elé. A 2017-es év díjazottjait szabadtéri vándorkiállítás mutatja be az ország városainak főterein, 2018. április végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában