kalocsa

2018.01.20. 06:59

150 millió forintért kelt el a Hotel Kalocsa

A műemléki védelem alatt álló, hányattatott sorsú Hotel Kalocsa épületegyüttesének egy része mostanra nagyon leromlott állapotba került, úgy hírlik, több százmillió forintos beruházás lesz csak az állagmegőrzés-felújítás.

Gábor János

Ráfér a felújítás, de valaki látott fantáziát az épületben Fotó: Gábor János

A magas költségek ellenére valaki mégis látott fantáziát a történelmi szállodában, mert 150 millió forintért elkelt, derült ki az Elektronikus Értékesítési Rendszer (EÉR) közleményéből.

Az EÉR kormányzati oldal adatai alapján a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. értékesítette a felszámolás alatt álló Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet tulajdonában lévő ingatlant, aminek eredeti becsült értéke közel 168 millió forint volt, végül a fentebb írt 150 millió­ért kapta meg a nyertes.

Egyelőre nem nyilvános, hogy a sikeres pályázó magánszemély vagy cég, ahogy azt sem tudni, milyen célra használja majd az ingatlant. Kilétére azután derülhet fény, hogy aláírja a felszámolóbiztossal kötendő adásvételi szerződést, amire a szerződéskötésre vonatkozó 30 napon belül sort kell keríteni. A teljes vételáron felül egy százalék felszá­molói jutalékot és fél százalék ügyvédi munkadíjat is meg kell majd fizetnie.

Az összesen 3405 négyzetméter alapterületű, 1775-ben épült, majd 1987–89-ben szállodává alakított épületegyüttesben a leírás szerint több üzlethelyiség és közösségi tér, valamint egy recepció és egy étterem található, utóbbi önálló melegkonyhával.

Az emeleten húsz szoba és egy apartman, a pinceszinten különterem és wellnessrészleg vehető használatba – felújítás után. A különálló udvari épületben további tíz szoba és egy konferenciaterem van, irodahelyiséggel, öltözővel, raktárral.

A nyertes ajánlattevő mindezek mellé megkapja a Hotel Kalocsa épületgépészeti berendezéseit és a nem gépészethez tartozó ingóságait is – közli a pályázati leírás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában