Katasztrófavédelem

2024.05.09. 11:18

Több tűzesethez és balesethez is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Szerdán a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóház szerda délelőtt Katymáron, a Munkácsy Mihály utcában. A bajai hivatásos, a bácsalmási önkormányzati és önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A mentők egy embert kórházba szállítottak – írja a katasztrófavédelem.

tűzeset, baleset, katasztrófavédelem
Több tűzesethez és balesethez is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban
Fotó: shutterstock.com/ illusztráció

Letért az úttestről és árokba borult egy személyautó szerda délelőtt az 5203-as út Szabadszállás és Izsák közötti szakaszán. Egy ember nem tudott kiszállni a járműből. Őt feszítővágóval szabadították ki és kiemelték a szabadszállási önkormányzati tűzoltók, majd az időközben kiérkező solti hivatásos tűzoltókkal közösen hordágyon felhozták az árokból és átadták a mentőknek.

Két személyautó ütközött össze szerda délelőtt Kecskeméten, a Vacsi közben. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A mentőszolgálat kért segítséget egy padláson lévő ember mozgatásához szerda délután. A Solton, a Bercsényi utcában lévő ingatlan padlásáról a solti hivatásos tűzoltók hordágyon hozták le a segítségre szoruló embert, majd a mentőhelikopterhez vitték.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi szerdáról csütörtökre virradóra az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában