Tűzeset

2024.04.12. 16:59

Kigyulladt egy hétvégi ház Kecskeméten, egy gázpalack felrobbant a helyszínen – frissítve

A lángok a szomszédos házra is átterjedtek.

Baon.hu

Frissítve (18:03)

A Bács-Kiskun vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kecskeméti és kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral eloltották a tüzet Kecskeméten, a Szolnokihegy tanya utcában, ahol két szomszédos hétvégi ház tetőszerkezete borult lángba. A tűz egy 64 négyzetméteres épületben lobbant fel, innen több gázpalackot is kihoztak, de egy palack még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. A lángok átterjedtek a szomszédos, 2,5 méterre lévő épület könnyűszerkezetes fa teraszára, az oromfalára és a tetőszerkezetének egy részére. Mindkét épületet áramtalanították. Az elsődleges épület tetejét meg kellett bontani, a másodlagos károsult épület padlásterét kipakolják a tűzoltók, majd hőkamerával átvizsgálják – írja a katasztrófavédelem.

Korábban írtuk:

Kigyulladt egy hétvégi ház Kecskeméten, a Szolnokihegy tanya utcában, és a lángok átterjedtek a szomszédos víkendházra is. Mindkét épület tetőszerkezete teljes terjedelmében ég, és abban a házban, amelyben a tűz keletkezett, egy gázpalack is felrobbant, mire a kecskeméti hivatásos tűzoltók kiértek a helyszínre. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a tűzoltók összesen öt vízsugárral oltják a lángokat – írja a katasztrófavédelem.

robbanás, tűzeset, katasztrófavédelem
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában