Katasztrófavédelem

2024.04.15. 09:57

Házrobbanáshoz és karambolhoz is siettek a tűzoltók Bács-Kiskunban

Vasárnap a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos bejelentés érkezett.

Baon.hu

Robbanás történt egy száz négyzetméteres családi házban vasárnap délelőtt Kiskunhalason, a Fejérföld utcában. A ház több helyisége is égett a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor, akik a lángokat négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg. A tűzeset során egy ember megsérült, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Az eset kapcsán tűzvizsgálati hatósági eljárás indult – közölte a katasztrófavédelem.

tűzeset, katasztrófavédelem, összefoglaló
Életveszélyesen megsérült egy idős férfi a halasi házrobbanásban
Fotó: Pozsgai Ákos

Motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó vasárnap reggel Baján, az 55-ös főút Szegedi úti szakasza és a Mérleg utca találkozásánál. A bajai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd átadták a területet a rendőrségnek. A balesetben a motorkerékpár vezetője megsérült, őt mentőhelikopter szállította kórházba.

Egy kivágott korhadt fa égett vasárnap délután Jánoshalmán, a Dózsa György út és az Erzsébet tér kereszteződésében. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Csatornapart oldalára félig lecsúszott egy személyautó vasárnap délután, Nagybaracskán. A nagybaracskai hivatásos és önkéntes tűzoltók a járművet rögzítették, illetve helyszínt biztosították az autómentő kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap még három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában