Bács-Kiskun

2024.04.16. 12:15

Hat és fél év fegyházra ítélték az idős embert kirabló férfiakat

A Kalocsai Járásbíróság 6 év 6 hónap fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 34 és egy 55 éves férfit, akikkel szemben rablás miatt emelt vádat a Kalocsai Járási Ügyészség – közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

Horváth Péter

A közlemény szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlottak szeptember 3-án a nyitott kapun belépve megjelentek egy 80 éves korú, rosszul látó és bottal közlekedő férfi lakásán, és mivel a sértett ismerte az egyik vádlottat, beszélgetni kezdtek egymással, majd a vádlottak kérésére bement a házba, hogy kávét főzzön nekik.

ítélet, bíróság, vádirat
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A két férfi követte a sértettet a házba, ahol előbb kérték, majd követelték, hogy főzzön nekik ételt és egyiküknek adjon tiszta ruhát, amit a sértett visszautasított. Ekkor a nekik háttal álló sértettet hátulról az egyikük lefogta, a kályhához és a konyhaszekrényhez nyomta, majd közösen egész testén ütlegelni kezdték és pénzt követeltek tőle, majd a nadrágja zsebéből kivettek több mint 45 ezer forintot.

A sértett a mobiltelefonján megpróbált segítséget hívni, de ezt észrevették a vádlottak és megakadályozták, majd távoztak, a pénzt elosztották, amit azután italra költöttek.

A bíróság az egyik vádlott esetében egy másfél éves felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is elrendelte, valamint kártérítés megfizetésére kötelezte a vádlottakat.

Az ítélet az egyik vádlott esetében jogerőre emelkedett, míg a másik terhelt és védője felmentésért fellebbeztek, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el. Ennek a vádlottnak a letartóztatását a járásbíróság a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta - olvasható a közleményben. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában