Tragédia

2024.04.16. 16:16

Elhunyt a halasi házrobbanásban megégett idős férfi

Egy nyolcvan év körüli, lángoló férfit mentettek ki vasárnap délelőtt Kiskunhalason, a Fejérföld úton egy felrobbant házból. Az idős férfi testfelületének közel nyolcvan százaléka megégett, mentőhelikopterrel szállították Budapestre, a Honvéd Kórházba, ahol a gondos és szakszerű ellátás ellenére később elhunyt.

Pozsgai Ákos

Vasárnap délelőtt robbanás rázta meg a kiskunhalasi Fejérföld utcai családi házat, ahol tűz is keletkezett. A detonációra lettek figyelmesek a szomszédok, a robbanás után pillanatok alatt lángba borult az épület. A szomszédos ház udvarán, az ismerőseinél kertészkedett Greguss Viktor, a Kiskunhalasi Városőrség Polgárőr Egyesület elnökhelyettese, aki főállásban a halasi önkormányzat főkertésze.

robbanás, tűz, Kiskunhalas
A robbanás után pillanatok alatt lángba borult az épület és lakhatatlanná vált
Fotó: Pozsgai Ákos

Az épületben rekedt egy nyolcvan év körüli férfi, akihez nem tudott bejutni a polgárőr, mert a törmelékek eltorlaszoltak minden bejáratot.

– Az egyik szoba ablakán benéztem, és láttam, hogy égő ruhában ült az ágyon a férfi

– idézte fel a drámai pillanatokat Greguss Viktor, akinek végül a berobbant ablakon keresztül sikerült kimentenie az égő házból a lángoló férfit és biztonságba helyezni az utcán.

A szomszédok és az autósok álltak meg és segítettek. Az ismerősei közben hívták a tűzoltókat és a mentőket. Amíg a mentők megérkeztek, telefonon folyamatosan kapcsolatban voltak a mentésirányítással, ahonnan kapták az utasítást, hogyan lássak el a megégett férfit.

A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók percek alatt megérkeztek több járművel, és a mentők is megérkeztek. Nem sokkal később pedig néhány sarokkal arrébb egy mentőhelikopter is leszállt a tisztásra. A tűzoltók kiérkezésekor a ház nagy része már lángokban állt, információink szerint a detonáció a fürdőszobában keletkezett, onnan terjedt tovább a tűz a tetőre és a ház többi helyiségére.

tűz, robbanás, Kiskunhalas
A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók hamar kiérkeztek és megkezdték a tűz oltását
Fotó: Pozsgai Ákos

A korábban asztalosként dolgozó H. József súlyosan megsérült, testfelületének közel 80 százaléka megégett, életveszélyes állapotban szállították mentőhelikopterrel Budapestre, a Honvéd Kórházba. A közösségi oldalon rengetegen aggódtak a megégett férfiért, az egyik poszthoz szólt hozzá a fia, aki arról írt, hogy édesapja megmentője „megtett minden tőle telhetőt, de mint ahogy a Honvéd Kórházból tájékoztatták, a 70–80 százalékos testfelület harmadfokú égése nem összeegyeztethető az élettel.” A történtek után néhány órával elhunyt az édesapja.

A robbanás és a tűz keletkezésének pontos körülményeit a hatóságok vizsgálják.

A baon.hu információi szerint a halasi polgárőrvezető korábban is került már hasonló helyzetbe, akkor Greguss Viktor egy barátja életét próbálta menteni ismerőseivel egy erős sodrású folyóban, sajnos a mentési akció tragédiával végződött. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában