Vád

2024.01.25. 09:13

Egy védtelen pizzafutárt zsarolt és lopott meg két lajosmizsei férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség zsarolás miatt vádat emelt két lajosmizsei férfival szemben. Az elkövetők a jogos visszajárónál több pénzt követeltek a pizzafutártól, miközben egyikük az autójának indítókulcsát is elvette és azt csak további összeg fejében voltak hajlandók visszaadni. Ezután a futár figyelmetlenségét kihasználva egyikük az ülésen hagyott pénztárcáját is ellopta.

Baon.hu

Forrás: shuterstock.com / illusztráció

Fotó: New Africa

A vád szerint a fiatalabb férfi 2023. augusztus 28-án délután pizzát rendelt, amit a futár házhoz szállított. A lehúzott ablakon keresztül a kocsiban ülő futárnak átadott 3 ezer forintot. Amikor a futár elkezdte a visszajárót kiszámolni, a férfi felszólította, hogy 5 ezer forintból adjon vissza, mert annyit adott. A futár ezt visszautasította, ezért a férfi odahívta az idősebb ismerősét, aki szintén a nagyobb összegből visszajáró pénz átadását követelte. Miután nem jártak sikerrel, a pizzát rendelő férfi az autó ablakán keresztül benyúlt és megragadta a futár kezében lévő pénztárcát. Ő azonban ezt hárította.

A férfi ekkor a műszerfalon lévő mobiltelefont fogta meg, aminek elvételét a futár a még szabad másik kezével ismét megakadályozta. Kihasználva, hogy a futár mindkét keze foglalt, a közvetlenül a jármű mellett álló férfi kivette a gyújtáskapcsolóból az indítókulcsot és közölte, hogy azt adja vissza, ha a futár fizet neki 10 ezer forintot. A futár látva a túlerőt és a férfiak fenyegető fellépését, félelmében a pizzáért korábban kapott és a kezében lévő 3. ezer forintot visszaadta a pizzát rendelő férfinak. Ő ezután a gépjárművet megkerülve a jobb első ajtóhoz ment és miközben a futár az idősebb férfival beszélt, a nyitott ablakon benyúlva elvette az anyósülésre tett pénztárcáját, benne 100 ezer forinttal.

A kecskeméti nyomozók rövid időn belül beazonosították és előállították a zsaroló páros mindkét tagját. A nyomozás során a fiatalabb férfiról kiderült, hogy egy ismerőse autójának indítókulcsát a tudta nélkül megszerezve, két napig furikázott az autóval. Amikor kiderült, hogy tulajdonosa feljelentést tett a jármű eltűnése miatt, a férfi visszavitte azt a tulaj lakcímére.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfiakat zsarolás, a fiatalabb férfit emellett lopás és jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja, ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a mostani bűncselekményeket mindketten korábbi felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követték el, ezért azok utólagos végrehajtását is el kell rendelni.

A letartóztatásban lévő fiatalabb vádlott és szabadlábon lévő társa ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában