Bíróság

2023.12.19. 13:00

Letartóztatták az idős emberek kifosztásával gyanúsított kecskeméti férfit

Egy hónapra rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság egy 26 éves kecskeméti férfi letartóztatását, akit kifosztással gyanúsítanak.

Lizik-Varga Katalin

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a férfi múlt pénteken a kecskeméti Csongrádi úton leszólított egy 72 éves nőt. A férfi azt állította, hogy az idős nő egy üzletben véletlenül eltette a neki visszajáró pénzt, valamint dohány termékét. Amikor a nő elővette a pénztárcáját és a szatyrát, a férfi hirtelen mozdulattal kivett belőle 3000 forintot és egy zacskó dohányt, majd távozott a helyszínről. A nőnek 5200 forint kára keletkezett, amely nem térült meg.

A nyomozóhatóság azzal is gyanúsítja a férfit, hogy egy nappal később hasonló módon szólított le egy 84 éves férfit, akinek a pénztárcájából 5000 forintot vett el. Ezt a cselekményt a járókelők észlelték és a rendőrség kiérkezéséig a férfit feltartóztatták. Az idős férfi 5000 forint kára megtérült.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el. A bíróság döntése nem végleges, ugyanis a férfi fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el – tájékoztatott a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában