Katasztrófavédelem

2023.11.07. 14:59

Sikeres vizsgával zárult a tűzoltó alaptanfolyam Kiskőrösön

A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében megtartott tűzoltó alaptanfolyamnak a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság adott otthont, melynek kezdő foglalkozása október 15-én volt.

Tapodi Kálmán

Sikeres vizsgával zárult a tűzoltó alaptanfolyam Kiskőrösön

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Huszonhárman éltek a lehetőséggel, és megtették az első lépéseket a tűzoltó hivatás felé. A 40 órás képzés keretében a résztvevők olyan elméleti és gyakorlati ismeretekre tettek szert, melyek birtokában tűzoltási és műszaki mentési feladatokat tudnak szakszerűen végrehajtani. A tananyag szerves részét képezte az égéselmélet és oltóanyag-ismeret, az egyéni védőeszközök és használatuk szabályai. A tanfolyamon az állomány elsajátította az alkalmazott tűzoltással és műszaki mentéssel kapcsolatos ismereteket. Az oktatásban résztvevők a tantermi foglalkozásokat követően gyakorolhatták az elméletben megtanultakat, mint például alapszerelési feladatok, magasból és mélyből mentést létra alkalmazásával, illetve a mentőkötelek használatát ön- és mások mentésére. A tanfolyam elvégzését követően a résztvevők vizsga keretén belül adtak számot a megszerzett tudásukról, melynek során írásbeli feladatlapot töltöttek ki, és szerelési feladatot hajtottak végre. Ők november negyedike óta, a sikeres vizsgát követően a vármegyei tűzoltók nagy családjának teljes jogú tagjai lettek – számolt be honlapján a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában