Baleset

2023.11.02. 22:04

Métereket repült a zebrán elütött gyalogos Halason – galériával

Csütörtök este negyed nyolc tájban egy mikrobusz gázolt el a kijelölt gyalogátkelőhelyen egy gyalogost a Kossuth utca és a Sétáló utca kereszteződésénél. A helyszínre mentők is érkeztek, akik az elődleges ellátást követően a halasi kórház traumatológiai osztályára szállították a sérült férfit. Információink szerint a balesetet rögzítette a közelben lévő térfigyelő kamera is.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Szemtanúk elmondása szerint a gyalogos már az átkelőn haladt, amikor nagy sebességgel érkezett a mikrobusz, a sofőr, amikor észlelte a gyalogost, a fékbe taposott, de már nem tudta elkerülni a gázolást. Az elütött férfi a jármű motorterének csapódott, majd mintegy hét-nyolc méter repült és az úttestre zuhant. A mentők percek alatt a helyszínen voltak, azonnal megkezdték a vérző gyalogos férfi ellátást, akit aztán hordágyra tette és a mentőautóval a halasi kórház sürgősségi osztályára szállítottak.

Úgy tudjuk, hogy a gázoló járművet vezető harminc év körüli férfi, munkásokat szállított, a baleseti helyszínelőnek nem ismerte el a felelősségét, szerinte a gyalogos úgy rohant át a zebrán, ezért nem tudott időben megállni. Információink szerint a sofőr nem volt ittas. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában