Kecskemét

2023.11.30. 15:26

Fegyházbüntetésre ítélték a hajléktalan rablót

Nem jogerősen hat év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 32 éves hajléktalan férfit a Kecskeméti Járásbíróság, akivel szemben rablás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A közlemény szerint a vádlott 2022. októberében egy kecskeméti dohánybolt előtt meglátott egy hajléktalan férfit , akitől pénzt kért, de ő közölte, hogy nincs pénze, majd bement a dohányboltba vásárolni, ahová a vádlott követte – közölte a Kecskeméti Járási Ügyészség.

A boltban a vádlott meglátta, hogy a sértettnél mégis van pénz ezért a bolttól a belváros felé követte, majd felszólította, hogy a pénzt adja át. A sértett ismét nem volt hajlandó erre, mire a vádlott belökte egy vendéglátóhely előtt felállított pavilonba. Innen a sértett még kimászott, és elindult a főtér irányába.

A vádlott tovább követte a sértettet, és ismét pénzt követelt. Amikor egy rendőrautó közeledett feléjük, a vádlott megfenyegette a sértettet, hogy ha segítséget kér, akkor elvágja a torkát. Miután az autó elhaladt mellettük a vádlott belenyúlt a megfélemlített sértett kabátjának zsebébe és abból kivett 9500 forintot, lecsatolta a karóráját és távozott a helyszínről.

A vádlott büntetett előéletű, rablás miatt már többször is elítélték, ezért az eljárásban már többszörös és különös visszaesőként állt a bíróság elé. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában