Kék hír

2023.11.08. 11:39

Egy szolgálaton kívüli határvadász segített egy elgázolt férfinak Kiskunhalason

Szolgálatát követően éppen hazafele tartott november 2-án este Kara Sándor Richárd határvadász tizedes, amikor a Szent István és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében egy járdán fekvő, idős férfira lett figyelmes. Mint azt a közelben lévő járókelők elmondták, egy autó gázolta el.

Tapodi Kálmán

November 2-án történt a baleset Halason

Fotó: Pozsgai Ákos

A sérült kritikus állapotban, eszméletlenül feküdt a földön, feltehetően fejsérülést szenvedett. A határvadász stabil oldalfekvésbe helyezte, miközben folyamatosan beszélt hozzá, és igyekezett felrázni. Miután a bácsi magához tért, nagyon zavart volt, és nehezen kommunikált. Arra sem emlékezett, hogy mi történt vele – számolt be a vármegye rendőrsége a police.hu oldalon.

Közben egy járókelő hívta a 112-t, majd átadta a telefont a határvadásznak, aki onnantól kezdve egészen a mentők és a rendőrök kiérkezéséig folyamatosan tartotta a kapcsolatot a hívásfogadó központtal. Emellett igyekezett végig ébren tartani a sérültet, nehogy ismét elveszítse az eszméletét. Közben a járókelők segítségével biztosította a helyszínt is, és nem engedte, hogy a gépkocsivezető arrébb álljon az autójával. Kara Sándor Richárd aztán átadta a helyszínt a rendőröknek, és a mentők elszállították a sérültet. Tettével a tizedes kivívta parancsnokai elismerését is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában