Vádirat

2023.11.21. 08:33

Egy beteg asszonynak segített a bevásárlásban, majd az összes pénzét ellopta a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki közel 2 millió forintot vett fel jogosulatlanul annak az idős asszonynak a bankszámlájáról, akinek időként segített a bevásárlásban.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a férfi és a 86 éves asszony szomszédok voltak egy kecskeméti társasházban. A férfi alkalmanként bevásárolt a rossz egészségi állapotban lévő, idős asszonynak, akinek a bankszámlájáról készpénzt is vett fel.

Az egyik ilyen készpénzfelvételt követően azonban az elkövető nem adta vissza az asszonynak a bankkártyáját. A férfi arról – a PIN kód ismeretében – 2021. október 11-től kezdődően, egy hónap leforgása alatt 15 alkalommal, közel 2 millió forintot vett fel az asszony tudta és hozzájárulása nélkül. A férfi az utolsó két készpénzfelvételt megelőzően lekérdezte a számla egyenlegét is, azért, hogy a megtudja mennyi pénzt vehet még le a számláról. A férfi jogosulatlan készpénzfelvételei után mindössze 28 forint maradt az idős asszony bankszámláján.

Az ügyészség a férfit információs rendszer felhasználásával üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában