Viharkárok

2023.10.28. 08:50

Több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban − galériákkal

A viharos erejű szél miatt a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába több mint száz bejelentés érkezett pénteken estig.

Baon.hu

A kép Baján készült, a vihar után

Fotó: Donka Ferenc

Az első bejelentés délután fél három után futott be, amely szerint Baján egy fa parkoló autóra dőlt. A bajai hivatásos tűzoltók a fát rövid időn belül a járműről eltávolították, senki sem sérült meg – írja a katasztrófavédelem.

– A tegnap délutáni, hirtelen jött vihar alaposan megtépázta a várost, de szerencsére egyetlen családi ház sem vált lakhatatlanná – olvasható Nyirati Klára, Baja polgármesterének közösségi oldalán. Mint fogalmazott, a tűzoltók számos bejelentést kaptak és kapnak még a szombaton is, folyamatosan dolgoznak a károk enyhítésén. Az Axiál előtt rengeteg ág letört, a szigeten két fa kidőlt, az egyik egy lakóépület előtti sétányt torlaszol el.  – Tele a város lehullott falevelekkel, amelyek esős időben gyorsan csúszóssá, balesetveszélyessé tehetik a járdát, ezért kérem, aki teheti, mihamarabb rakja rendbe a háza táját. Természetesen a Bajakert Kft. is azon munkálkodik, hogy ismét rend legyen a közterületeken – tette hozzá a polgármester.

A vármegye több pontján – Baja, Tataháza, Bácsalmás, Bácsbokod, Mélykút, Csávoly, Jánoshalma, Kiskunmajsa – a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, kerítésekre, épületekre dőltek, valamint érkezett bejelentés a szél által megbontott tetőszerkezetekről és megrongált napelemekről is. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, valamint a rendelkezésre álló cserepekkel és fóliával állították helyre a megrongálódott tetőket. A munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában