Határvédelem

2023.10.26. 08:22

Kelebián intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen 656 határsértőt tartóztattak fel és 263 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

Fotó:

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 1 esetben összesen 1 határsértőt tartóztattak fel Kelebia közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 14 esetben összesen 527 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 5 esetben összesen 50 határsértőt tartóztattak fel  Levél, Jánossomorja, Hegyeshalom és Győr közigazgatási területén.

Fejér vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 8 határsértőt tartóztattak fel  Gárdony közigazgatási területén.

Nógrád vármegyében a járőrök 1 esetben 32 határsértőt tartóztattak fel Drégelypalánk közigazgatási területén.

Pest vármegyében a járőrök 1 esetben 7 határsértőt tartóztattak fel Szigetszentmiklós közigazgatási területén.

Vas vármegyében a járőrök 2 esetben 35 határsértőt tartóztattak fel Szombathely és Pornóapáti közigazgatási területén.

Budapesten 2 esetben 28 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, azeri, georgiai, moldovai, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben egy főt Csongrád-Csanád vármegyében összesen 8 esetben 262 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 6 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk Budapesten szerdán 3 óra 26 perckor a rendőrök ellenőriztek magyar honosságú teherkocsit, amelyet egy georgiai állampolgár vezetett, utasa egy azeri férfi volt. A jármű rakterében 22 fő, magukat török állampolgárnak valló férfi, nő és

Szombathely külterületén szerdán 9 órakor a rendőrök ellenőriztek egy lengyel honosságú kistehergépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. A járműben 15 fő, magukat török és szír állampolgárnak valló férfi és nő utazott.

A járőrök szerdán 9 óra 35 perckor Levél közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, melyet egy pakisztáni férfi vezetett. A járműben utasként 10 fő afgán és 2 fő török állampolgárságú férfi tartózkodott.

Jánossomorja közigazgatási területén, lakott területen, szerdán 09.50 órakor az osztrák-magyar közös mélységi ellenőrzésben résztvevő járőrök ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, melyet egy román férfi vezetett. A gépkocsiban 10 fő magukat török állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

A járőrök szerdán 13 óra 5 perckor Hegyeshalom közigazgatási területén ellenőriztek egy lengyel honosságú személygépkocsit, melyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben 16 fő magukat török és szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

A fenti esetekben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában