Tűzeset

2023.09.18. 13:39

Száraz fű és avar kapott lángra Baja és Bátmonostor között – frissítve

Három hektárnyi területen pusztítanak a lángok.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Frissítve (21:55):

Hat vízsugárral, négy munkagéppel és kéziszerszámokkal eloltották a tűzoltók a Baja külterületén, a várostól délre, az 51-es főút közelében pusztító tüzet. Csaknem 43 hektáron száraz fű, gaz, szemét és erdő aljnövényzete égett déltől késő estig. A bajai, a nagybaracskai, a szekszárdi, a véméndi és a kalocsai hivatásos, valamint a dunafalvai és katymári önkéntes tűzoltók mellett a helyszínen dolgozott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűzoltók hat vízsugárral körülhatárolták a tüzet, de a fellángolások, izzás-parázslások megszüntetése órákig elhúzódott. A tűzoltók munkáját három vízszállító is segítette, Bajáról, Szekszárdról és Kalocsáról is egy-egy.

Frissítve (15:35):

Nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók a Baja és Bátmonostor között pusztító tűz megfékezésén. Becslések szerint mintegy harminc hektáron égett száraz fű, gaz, szemét és erdő aljnövényzete Baja külterületén, a várostól délre, az 51-es főút közelében. A bajai, a nagybaracskai, a szekszárdi, a véméndi és a kalocsai hivatásos tűzoltók mellett a helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűzoltók hat vízsugárral körülhatárolták a tüzet, de fellángolások még vannak, kéziszerszámokkal és erőgépekkel oltanak tovább. Munkájukat három vízszállító is segíti, Bajáról, Szekszárdról és Kalocsáról is egy-egy.

Korábban írtuk:

Mintegy három hektáron száraz fű és avar ég Baja külterületén, a várostól délre, az 51-es főút közelében, hétfő kora délután. A bajai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megkezdték a tűz oltását. A helyszínre úton vannak a nagybaracskai és a szekszárdi hivatásos tűzoltók is, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat – írja a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában