Pusztamérges

2023.09.23. 13:23

„Allah akbar” felkiáltással menekültek a gázcsonkot törő autó utasai – galériával

Feltehetően illegális bevándorlók ültek abban az autóban, amelyik szombat reggel 7 óra tájban csapódott egy családi ház kerítésének és egy gázcsonkot is letaroltak Pusztamérgesen, majd két udvaron keresztül hajtva egy parkoló autónak ütközve állt meg. A kiömlő gáz miatt tűz- és robbanásveszély alakult ki, a terepjáróban ülők, a helyiek elmondása szerint „Allah akbar” felkiáltással menekültek el a helyszínről.

Pozsgai Ákos

Egy parkoló autónak ütközve állt meg az autó

Fotó: Pozsgai Ákos

A baleset a Szent István és a Petőfi utca kereszteződésében történt, amikor eddig tisztázatlan okok miatt nem tudott megállni a terepjáró és a szemközti ház kerítésének csapódott, ahol egy gázcsonkot is kitört a helyéről. Az autó az udvaron keresztül száguldva a szomszédos ház udvarán állt meg, ahol egy az épület mögött parkoló személyautónak ütközött.

A hatalmas csattanásra és a kitörő gáz süvítő hangjára ébredtek fel a ház és a környék lakói. A ház tulajdonosának elmondása szerint az autóból 13-an szálltak ki és az ingatlan végi kerítést átugrálva, „Allah akbar” felkiáltással futottak el a helyszínről a közeli erdő irányába. A tűzoltókat hívták és a rendőrséget, komoly tűz- és robbanásveszély volt, a kiérkező rúzsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral biztosították a helyszínt, a raj a gázcsövet megpróbálta elszorítani a közműszolgáltató cég szakembereinek kiérkezéséig. A rendőrség az utca érintett szakaszát teljes szélességében lezárta.

Úgy tudjuk, hogy abban, a házban, ahol a gázcsonk eltört, egy mozgásképtelen, beteg idős férfi is lakik, akit a rokonok nem tudtak kihozni, ezért a tűzoltók mentek be az épületbe, akik folyamatosan felügyelték a férfit, amíg a közvetlen robbanásveszély fennállt.

Az eset során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős. A baleset pontos körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Információink szerint a helyi polgárőrök egy magát szírnek valló férfit a közelben elfogtak, azonban az nem tisztázott, hogy bármilyen köz is volt a balesethez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában