Kiemelt figyelem

2023.09.05. 17:29

A gyermekek biztonságát is védik a polgárőrök a tanévkezdés idején Bács-Kiskunban

Az Országos Polgárőr Szövetség, és a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség, illetve tagegyesületei minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a tanévkezdés biztonságára.

Horváth Péter

Felvételünk a dunapataji polgárőr napon készült. A képen: Fekecs Dénes

Fotó: Horváth Péter / archív-felvétel

Az idei tanév időszaka alatt a polgárőrök önállóan, de a rendőrséggel szoros együttműködésben, fokozottan vesznek részt a településeken a bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában. Bács-Kiskunban a polgárőrök a reggeli és a délutáni órákban ellenőrzik a tanintézmények környékét − tájékoztatott dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke.

− A gyermekbalesetek megelőzése érdekében segítenek a polgárőrök a forgalomirányításban, a gyalogátkelőhelyek biztonságos használatában, emellett részt vesznek a gyermekek ellen irányuló jogsértések megakadályozásában, és erősítik a drogprevenciós járőrszolgálataikat − mondta a vármegyei elnök, hozzátéve, hogy azon településeken, ahol nincs oktatás, a polgárőrök fokozottan figyelik a tömegközlekedési eszközök megállóit az iskolába induló, vagy onnan érkező gyermekek biztonsága érdekében.

− A polgárőrség az intenzív jelenlétet egy hónapig mindenképpen fenntartja az iskolák és óvodák környékén, de van olyan település, ahol a tanév teljes ideje alatt reggel és délután is jelen lesznek a polgárőrök az intézmények közelében. A polgárőrök a jogsértést jelzik az illetékes hatóságoknak és az oktatási intézmények vezetőinek − mondta Fekecs Dénes.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában