Szikra

2023.08.13. 12:48

Szarkával kötött barátságot a kerekegyházi önkéntes tűzoltó – videóval

Az elmúlt hétvégi vihar nagyon sok munkát adott a fővárosi tűzoltóknak, Bács-Kiskun vármegyéből is több önkéntes tűzoltó érkezett a károk felszámolásához. A kerekegyházi önkéntes tűzoltók, amikor hétfőn hajnalban útnak indultak, nem is gondolták, hogy egy új barátság élményével térnek haza. 

Gulyás Sándor

Szikra, a fiatal szarka

Fotó: Winter László tűzoltó zászlós (FKI)

Az önkéntesek a tizenkilencedik kerületi tűzoltó-parancsnokságra érkeztek meg, és ott kapták meg az eligazítást. A feladatok egyeztetése közben megérkezett Szikra, egy korábbi vihar miatt egyedül maradt fiatal szarka. 

Forrás: Kerekegyházi önkéntes tűzoltók

A kis madár egyből észlelte a laktanya udvarán lévő új kollégákat, és „jó tűzoltó módján” egyből felderített. Körberepülte a társaságot, és mindenkit egyesével szemügyre vett, kézről kézre járt. Végül az egyik vendég vállán telepedett le, és barátságuk örök emlékét a kerekegyházi önkéntes tűzoltó fülének csipkedésével pecsételte meg – derül ki BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldaláról.

Fotó: Winter László tűzoltó zászlós (FKI)

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában