Bűnügyek

2023.07.05. 08:44

Tíz bűncselekmény írható a kecskeméti férfi rovására

Január 6-án vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök azt a 35 éves helybélit, aki a gyanú szerint alig egy hónap alatt tíz vagyon elleni bűncselekményt követett el.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

T. Ferenc múlt év októberében egy szerszámosládát tulajdonította el egy üzlet elől. Egy vállalkozó éppen klímaberendezést telepített, így a szereléshez használt eszközei a bolt körül hevertek. A tettes ezt használta ki: magához vette a ládát, és távozott – közel félmillió forintnyi kárt okozva a munkásnak. A holmit a tolvaj egy ismerőse – egy 30 éves kecskeméti férfi – segítségével értékesítette, akit a rendőrök ezért pénzmosás bűntettével gyanúsítanak – közölte a rendőrség.

A tolvaj később ellopott összesen hat kerékpárt és egy rollert. Volt, ahol azt használta ki, hogy a tulajdonosok nem zárták le a biciklit, de a lakatok, zárak sem akadályozták a zsákmányszerzésben, mivel azokat egyszerűen elvágta vagy lefeszítette. Attól sem riadt vissza, ha a kétkerekű lépcsőházban volt; besurrant, és eltolta a járművet. Három alkalommal boltokból lopott a kecskeméti férfi. Szeszes italokat, joghurtot vagy éppen dezodort rejtett a ruhájába, majd fizetés nélkül távozott.

A nyomozók tízrendbeli lopással gyanúsítják a jelenleg már szabadlábon védekező tolvajt. Ügyében a napokban befejezték a vizsgálódást, és ellene vádemelést javasolnak. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában