Bűnügyek

2023.06.28. 13:20

Kerékpárlopásokra szakosodott párt fogtak el a kecskeméti rendőrök

A kecskeméti nyomozók kezdeményezik egy 30 éves nő és 28 éves élettársa letartóztatását, akik több kerékpárt elloptak Kecskeméten.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Júniusban több bejelentés érkezett a Kecskeméti Rendőrkapitányságra kerékpárlopásokról, ezért a nyomozók kiemelt figyelmet fordítottak ezekre az ügyekre. Térfigyelő kamerák felvételeit elemezték, tanúkat hallgattak ki és adatot gyűjtöttek annak érdekében, hogy kiderítsék, ki vagy kik törnek borsot a tulajdonosok orra alá – közölte a rendőrség.

A rendőrök erőfeszítéseit rövid időn belül siker koronázta: kedden délelőtt őrizetbe vettek egy férfit és egy nőt, akik egyébként élettársak. A páros a gyanú szerint június 1-én egy – a városközpontban lévő – rendelőintézet elől, néhány nappal később pedig egy iskola kerékpártárolójából vitt el kétkerekűket. A járműveket a 30 éves nő és a 28 éves férfi értékesítette azért, hogy készpénzhez jussanak. Az egyik biciklit a rendőrök már megtalálták, azt a tulajdonosa visszakapta.

A lopással gyanúsított bűntársakat a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának a munkatársai őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrök vizsgálják, hogy a férfi és a nő további, hasonló bűncselekményeket elkövethettek-e akár közösen, akár egyedül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában