Kék hírek

2023.06.26. 12:53

Hétvégi rendőrségi összefoglaló Bács-Kiskunból: hamis okmányokat mutattak fel a határon

A vármegye rendőrei a hétvégén sem pihentek és az elmúlt három nap összesítőjéból kiderült, hogy akadt bőven dolguk.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A kecskeméti járőrök múlt pénteken délután őrizetbe vettek egy 25 éves férfit, akit ellen a Bajai Járásbíróság magánlaksértés elkövetésének gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. Egy fiatalkorú lányt is megtaláltak, aki egy gyermekotthonból szökött el.

A lajosmizsei egyenruhások előállítottak és kihallgattak egy 25 éves férfit, aki úgy vett részt a közúti közlekedésben egy Daewoo Matizzal, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel, és a vezetéstől is eltiltották.

A bajai körzeti megbízott pénteken kora este Sükösdön igazoltatott egy 44 éves helybélit, akiről kiderült, hogy a bíróság vele szemben szabálysértési elzárást rendelt el.

A kalocsai járőrök egy 36 éves férfit fogtak el, a kiskunfélegyházi rendőrök pedig egy 28 éves helybélit. Mindkettejük ellen elfogatóparancs volt érvényben bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A szombati napon a tompai közúti határátkelőn is volt dolga a rendőröknek. Egy észak-macedón nő jelentkezett kilépésre egy busz utasaként. Okmányának alapos ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy az abban szereplő két magyar bélyegzőlenyomat hamis. Az 58 éves asszony előállították, és közokirat-hamisítás miatt eljárás indult ellene.

A bajai rendőrök szombaton este intézkedés alá vontak egy 39 éves bácsalmási lakost, aki ellen a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki. 

Ugyanekkor a kiskunhalasi rendőrök egy 34 éves tompai lakost fogtak el; őt a járásbíróság kereste lopás miatt.

Szombaton éjjel fogdába került az a 49 éves oroszlányi lakos is, akit a kiskőrösi egyenruhások állítottak elő. Róla egy igazoltatás során állapították meg, hogy a bíróság 16 nap szabálysértési elzárással sújtotta.

Egy 28 éves ruzsai lakot szabálysértési őrizetbe vettek a halasi rendőrök. A férfi szombaton este 19 óra 20 perckor érvényes vezetői engedély nélkül vezetett a közúton. Vele szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Vasárnap egy szabadkai lakos ellen indult eljárás közokirat-hamisítás bűntette miatt. Az 51 éves férfi autóval érkezett a bácsalmási határátkelőhöz, és az intézkedő rendőrnek át is adott egy vezetői engedélyt. Az azonban nem a saját, hanem más nevére szólt. Kiderült, hogy a sofőrnek nincs, és soha nem is volt érvényes jogosítványa – foglalta össze az eseményeket a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában