Kék hírek

2023.06.23. 12:44

Bulizókat zsaroltak meg Kecskeméten

Sikeresen érettségizett fiatalokból álló társaság bulizott a napokban este egy kecskeméti szórakozóhelyen. Éjfél után már csak három fiú maradt talpon, hozzájuk csatlakozott egy lány is. A baráti társaság úgy gondolta, hogy még nem fejezik be az ünneplést, ezért belvárosi sétára – kocsmakeresésre – indultak.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Később találkoztak két idősebb férfivel, akik először szóba elegyedtek velük. A fiatalok nem voltak ismerkedős kedvükben, ezért idegen nyelveken kezdtek egymással beszélgetni. Az idegenek látszólag otthagyták őket, azonban később ismét találkoztak, és egyikük szó nélkül kikapott egy doboz sört az egyik fiatal zsebéből. A 18 éves fiú jobbnak látta, ha ezt nem teszi szóvá, végül az ismeretlen még 350 forintot is adott neki – írja a police.hu.

Ám ezzel a történet nem ért véget. Az érettségit ünneplők hazaindultak, a két férfi pedig követte őket, majd egyikük belekötött a tiszaugi fiúba, és rövid szóváltást követően arcon ütötte. Később veréssel fenyegetőzött, de elmondta, hogy ettől némi pénz hatására hajlandó eltekinteni. A baráti társaság egyik tagja jobbnak látta, ha egy bankautomatából némi pénzt vesz ki, amit át is adott a verekedő férfi társának.

Közben a megpofozott fiúnak titokban sikerült felhívnia a rendőrséget, a járőrök pedig perceken belül a segítségükre siettek és elfogták a zsarolókat.

A 28 éves kecskeméti lakost zsarolással és garázdasággal gyanúsítják. Ő egy lopást is elkövetett korábban a nyomozók szerint: május végén betörte egy autó ablakát egy kővel, és az utastérből táskát, projektort vitt el.

A betört ablaküveg 
Forrás: police.hu

Társát – egy 25 éves sükösdi férfit – a zsarolásban való részvétel miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai mindkettejüket őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában