Rendőri hivatás

2023.06.07. 06:54

A fegyverek is ropogtak a halasi rendőrségi állásbörzén – galériával

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumban a tanév legnagyobb rendezvénye volt a kedden megrendezett rendőrségi állásbörze, amelyre több száz fiatal látogatott el és ahol a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság összes egysége bemutatkozott. Az eseményen a látványos technikai bemutatók mellett pódiumbeszélgetésre is sor került, ahol a már szolgáló egyenruhások meséltek a munkájukról.

Pozsgai Ákos

Látványos technikai bemutatók színesítették az állásbörzét

Fotó: Pozsgai Ákos

A rendőri hivatás széles spektrumát mutatták be a szervezők az érkező diákoknak, akiket érthetően leginkább a technikai bemutatók nyűgöztek le. Az iskola udvarán a rendőrségnél használt hatósági megkülönböztető jelzéssel ellátott és jelzés nélküli, civil külsejű rendőrautók sorakoztak fel. A fiatalok be is ülhettek különböző járművekben, sokan megnézték a rendőrségnél rendszeresített technikai eszközöket és többen voltak kíváncsiak a szállító járművekre, valamint a bűnügyi technikai kocsi felszerelésére. 

Jelen voltak a K9-es kutyás szolgálat egyenruhás és négylábú munkatársai is, akik iránt a legtöbben érdeklődtek.

Az iskola sportcsarnokában standok voltak felállítva, ahol a különböző szolgálatok, a bűnügyi technika, a bevetési egység, és a Készenléti Rendőrség munkáját és rendszeresített eszközeit mutatták be. A küzdőtér közepén felállított színpadon pódiumbeszélgetés folyt, Hürkecz Zoltán rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdezte a különböző szolgálatok egyenruhás munkatársait, akik a mindennapi munkájukba avatták be a fiatalokat, egy-egy érdekesebb sztorit elmesélve, és azt, hogy miért választották hivatásuknak a rendőrséget, illetve a határvadász egységet.

Feltűnést keltett, amikor a pódiumbeszélgetést fegyverropogás törte meg, a bevetési egység kommandósai a kutyás szolgálat támogatásával fogtak el és vittek a földre egy feltételezett bűnözőt, akit a géppisztolyos rendőrök kivezették a teremből. 

A diákok testközelből nézhették végig az igencsak élethűre sikeredett akciót.

Az állásbörzén jelen volt dr. Gulyás Zsolt dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője is, aki annak a reményének adott hangot, hogy az érdeklődő fiatalok közül minél többen választják majd hivatásuknak a rendőri pályát.

Molnár Nándor, a KSZC Dékáni Árpád Technikum igazgatója úgy nyilatkozott, hogy megtiszteltetés és öröm számukra, hogy iskolájukban tartotta toborzó állásbörzéjét a vármegyei főkapitányság. – Elismerése az intézményünkben folyó oktató munkának, másrészt öröm, mert ettől hatékonyabbá tehetjük a képzéseinket. Reméljük, hogy minél több fiatalnak megtetszik a rendészeti képzés és a Dékánit választják – mondta el az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában