Kiskunhalas

2023.04.11. 09:06

Hamar kattant a bilincs a dohánybolti betörők csuklóin – videóval

Riasztó ébresztette egy halasi dohánybolt tulajdonosát múlt év december 7-én éjszaka, mivel betörésről érkezett jelzés a telefonjára.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az asszony az üzletéhez sietett, aminek az ablakát betörték. Az illetéktelen behatolók elvittek 2 karton cigarettát, valamint elemeltek a kasszából 100 ezer forintot – közölte a rendőrség

A nyomozók elemezték a dohánybolt kamerájának felvételét, amin jól látszódott, hogy egy férfi tört be a boltba, miközben társa az utcán kémlelve biztosította a zavartalan ténykedését. Egyiküket azonnal beazonosították, a másik azonban kapucnit viselt és folyamatosan takarta arcát. Azonban ő sem tudott túljárni a rendőrök eszén és pár óra múlva, mindkettőjük kezére bilincs került. 

Gyanúsítotti kihallgatásukon a 20 éves tolvaj bevallotta, hogy ő buzdította 18 éves társát a bűncselekmény elkövetésére, mivel elfogyott a pénzük alkoholra. A lopott összegből szeszes italt vásároltak, a cigarettát pedig elszívták az éjszaka során. A rendőrök találtak a férfinál 32 ezer forintot, amit lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosának. A nyomozást befejeződött és a rendőrök vádemelést javasolnak az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában