Kék hírek

2023.04.12. 07:00

Engedély nélkül vágták ki a fákat Kunfehértón

A település körzeti megbízottja, Madarász József kutyasétáltatás közben figyelt fel az elmúlt napokban egy gyanús fakitermelésre az üdülőfaluban, ahol az egyik nyaraló előtt két nyírfát is kivágtak.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A szolgálaton kívüli rendőr az esetet azonnal jelezte a falu városüzemeltetési feladatait ellátó önkormányzati tulajdonú Fehértó Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, hogy vizsgálja meg, volt-e engedély a fák kitermelésére.

Monda Tamás a helyszínen kért tájékoztatást a fakivágást végző üdülőtulajdonostól, aki azonban nem tudott felmutatni semmilyen engedélyt, amit időközben Kónya Tímea, a település jegyzője is megerősített, arról tájékoztatta az ügyvezetőt, hogy nincs kiadva engedély favágáshoz erre a címre. 

Hiába volt a gyors hatósági számonkérés, ugyanitt, másnap egy újabb nyírfát vágtak ki, így a Fehértó Nonprofit Kft. ügyvezetője és a község jegyzője bejelentést tettek a rendőrségen, ennek alapján közterületen, jogosulatlan fakitermelés bűncselekményének gyanúja miatt indulhat eljárás a favágók ellen. A jegyző az eset kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a hatályos jogszabályoknak eleget téve, hatósági engedély birtokában termeljenek ki fát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában