Kék hírek

2023.04.06. 10:20

Egy balesetnél helyszínelt a kalocsai rendőrnő, amikor elütötte egy részeg sofőr

Hagymási-Lakatos Lilla kalocsai zászlóst saját szolgálati kocsija sodorta el, amikor egy baleseti helyszínelésnél egy ittas sofőr nekihajtott a rendőrautónak. De ez sem szegte kedvét, több mint tíz éve szolgál. Minden feladatra új kihívásként tekint, amiből lehet tanulni – írja a Zsaru Magazin.

Maksa Balázs

Hagymási-Lakatos Lilla

Forrás: Zsaru Magazin Facebook-oldala

Mint az a Zsaru Magazin beszámolójából kiderül, Hagymási-Lakatos Lilla amikor rendőrnek jelentkezett, nem gondolta, hogy baleseti helyszínelő lesz. Adyligeten végzett 2009-ben, és a III. Kerületi Rendőrkapitányságra szerelt fel járőrként. 2010-ben került a Kalocsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészetére.

– Hamar bedobtak a mély vízbe. Akkor volt a vörösiszap-katasztrófa. Nagyon megszerettem a munkát, mert minden baleset más. Siker, ha az ismeretlenes eseteknél csupán a nyomok alapján megtaláljuk a vétkest. Még abból az esetből is tanulni, amikor engem ütöttek el helyszínelésnél. Ez volt a legmegrázóbb élményem – mesélte a lapnak a rendőrnő.

– Éjszaka küldtek egy balesethez, Soltnál egy autó belecsúszott az árokba. A sofőr már elhajtott, de fel kellett vennem az utólagos szemlét. Felkapcsoltam a kék lámpát, majd láthatósági mellényben nyomokat rögzítettem. Jött egy kamionos, akit elengedtem, hogy elférjen mellettem, de mögötte feltűnt egy kocsi nagy sebességgel, egyenesen felém tartott. Láttam, nem fog megállni, de nem tudtam kitérni előle. A sofőr, aki ittas volt, a villogó szolgálati járműnek hajtott, ami 180 fokban kipörgött. A bal hátsó ajtónál álltam, így a saját kocsim sodort el, majd visszacsapódtam az útra. Külbokatörést szenvedtem, pár percre elveszítettem az eszméletemet. Amikor magamhoz tértem, hívtam a kollégákat. A vétkes sofőr az árokba hajtott – részletezte a borzalmas este történéseit.

A baleset rá is hatással volt, azóta sokkal óvatosabb.

– Azóta helyszínelés előtt többször ellenőrzöm, jó helyen állok-e, hogy időben észrevegyenek. Sokszor megesik, a tanúk egy ütközés után nem képesek elmesélni a történteket. Korábban nem hittem, nem létezik, hogy valaki ne emlékezzen. Most már tudom, előfordul, hogy az ember a sokktól nem tudja felidézni az esetet. Van, amikor a nyomok teljesen mást mutatnak, mint amit a tanúk mondanak. De ez nem feltétlenül azért van, mert félre akarnak vezetni – osztotta meg személyes tapasztalatait a Kalocsai Rendőrkapitányság kötelékében szolgálatot teljesítő rendőrnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában