Kék hírek

2023.03.21. 12:38

1879-en lépték át a sebességhatárt az elmúlt héten Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten harminc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

További hat könnyű sérüléssel, valamint három súlyos sérüléssel járó karambol volt. Ezekben a balesetekben összesen huszonketten sérültek meg. Halálos baleset nem volt, azonban az egyik – vasárnap történt – ütközést olyan sofőr okozta, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott – írja a police.hu.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1879 lépte át, amely a korábbiakhoz képest jelentés növekedést mutat. A vétkes sofőrök legalább harmincezer forint összegű bírságra számíthatnak.

Az ittas vezetők kiszűrése érdekében tartott ellenőrzések továbbra is folytatódnak vármegyeszerte. Ennek eredményeként a járőrök 27 olyan sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik ittasan vettek részt a közlekedésben. Ellenük eljárás indult.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának munkatársai – a kecskeméti rendőrök közreműködésével – a hét közepén az M5-ös autópályán tartottak fokozott ellenőrzést. Az akcióban részt vett a Készenléti Rendőrség helikoptere is, így a gépkocsizó járőröket a légtérből irányították. A rendőrök elsősorban azokat a szabályszegőket szűrték ki, akik szabálytalanul használták a leállósávot, illetve azokat a kamionsofőröket is megbüntették, akik szabálytalanul előztek. 

Az akció eredményeiről bővebb információkat itt találnak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában