Lajosmizse

2023.02.16. 08:18

Fenyegette és megtámadta a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársát a férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki a munkavégzése miatt megfenyegette a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársát.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

A vádirat szerint a lajosmizsei gyermekjóléti szolgálat munkatársa 2023. január 12-én kora délután Lajosmizsén, az önkormányzati bérlakásokban ellenőrizte a szolgálat által védelembe vett kiskorú gyermekek életkörülményeit. Eközben érkezett a helyszínre a lajosmizsei férfi, aki már ismerte a szolgálat munkatársát, mivel három gyermeke is védelembe vétel alatt állt.

A férfi az egyik bérlakás udvarán előbb azzal fenyegette meg a gyermekjóléti munkatársat, hogy megveri, majd ökölbe szorított kézzel rárontott, és megpróbálta megütni. A bántalmazást a férfi jelenlévő hozzátartozói akadályozták meg, így a segítő épségben be tudott szállni a szolgálati gépjárművébe. Az elkövető azonban még ekkor is trágár szavakkal illette és bántalmazással fenyegette.

A férfi ezen cselekményével a közfeladat-ellátót jogszerű eljárásában akadályozta.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a szerdán bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év 6 hónap végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása, míg a férfi és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában