Pályaorientációs nap

2023.02.22. 15:09

A bűnügyi pályáról hallhattak sok érdekességet a diákok Helvécián

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatárai kedden különleges foglalkozásokat tartottak a Helvécia-Ballószög Általános Iskola Feketeerdői Általános Iskolájában.

baon.hu

A gyerekek kérdéseket is feltehettek a rendőröknek

Forrás: police.hu

A keddi pályaorientációs napon Ernhoffer István rendőr főtörzszászlóst már ismerősként fogadták a tanulók, hiszen ő az iskola rendőre. A körzeti megbízott tanácsokkal látta el a gyerekeket különböző, a napi biztonságot érintő baleset- és bűnmegelőzési témákkal kapcsolatban – közölte a rendőrség.

A gyerekeknek a bűnügyi pályáról Juhász Róbert rendőr százados, vármegyei főnyomozó mesélt. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technika Osztályának munkatársai a rendőrkutya alkalmazásának feltételeit mutatták be. A programot az állatszerető gyerekek nagy érdeklődéssel követték.

A gyermek- és ifjúságvédelmi szakelőadó a környezet-, természetvédelem és felelős állattartás témákban érzékenyítő beszélgetést folytatott a diákokkal. A személyes biztonság elmélyítése ezen az állomáson is kiemelt szerepet kapott.

Jasenszky Nándor nyugállományú rendőr ezredes – a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok osztályvezetője – előadása nagy érdeklődést váltott ki a tanulókból.

A rendezvényen az előadók nagy lelkesedéssel adták át szakmai tudásuk legjavát a Feketeerdői Általános Iskola valamennyi tanulójának és tanárának. Talán a szakmájukat szerető rendőrök is hozzájárultak ahhoz, hogy több gyermek komoly érdeklődést mutatott a hivatásos pálya iránt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában