Feketeerdői Általános Iskola

2023.02.22. 16:07

Szolgálati és vakvezető kutyákkal is megismerkedhettek a helvéciai diákok – galériával

Pályaorientációs nap keretében rendkívüli élményekkel gazdagodhattak a helvéciai Feketeerdői iskolások. Bepillantást kaptak a tűzoltók, a rendőrök, a katonák munkájába, de találkozhattak szolgálati és vakvezető kutyákkal, valamint madáretető-készítésben és a csecsemőgondozásban is próbára tehették magukat.

Sebestyén Hajnalka

Egy helyi asztalos a madáretető-készítés világába kalauzolta el a gyerekeket

Fotó: Feketeerdői Iskola

A Feketeerdői Általános Iskolában kedden pályaorientációs napot tartottak. A meghívott vendégek sokszínű, érdekes programokkal érkeztek. Bár elsősorban a rendészet állt a középpontban, de más foglalkozásokat is megismerhettek a tanulók. 

A ballószögi önkéntes tűzoltók nagy örömet szereztek az alsó tagozatosoknak, akik egy rövid előadás után belülről is megnézhették a tűzoltóautót. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztálya több bemutatóval gazdagította a napot.

A szolgálati kutyák fontos és sokoldalú munkáját egy nagyon mozgalmas program során ismerhették meg a diákok. Volt bűnmegelőzési előadás, a Police Medic bemutatója pedig rengeteg hasznos tudással vértezte fel a fiatalokat. A bűnügyi technikus munkája szintén sok érdekességgel szolgált.

A kecskeméti Hadkiegészítő és Toborzó Iroda előadásból a gyerekek képet kaptak arról, milyen a katonák élete. A fegyverbemutatón különböző típusú fegyvereket nézhettek meg, a bátrabbak akár kézbe is vehettek néhányat. A Terrorelhárítási Központ munkatársa színvonalas előadással tette színesebbé a napot a felső tagozatos diákok számára.

Az iskolavédőnő a kislányok számára hozott érdekességeket. A diákok egy élethű játékbabán kipróbálhatták, hogy milyen fortélyai vannak a csecsemőgondozásnak.

Egy helyi asztalos a gyerekek nagy örömére a madáretető-készítés világába kalauzolta el őket.

A Hungária Hovawart Klub Tenyésztő és Segítőkutyás Egyesület kiképzői és terápiás kutyái különböző feladatokat hoztak a gyerekeknek. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének kiképzője vakvezető kutyái segítségével mutatta be: hogyan tudják az okos és képzett kutyák a vak emberek életét megkönnyíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában