Nagy erőkkel keresték

2023.01.27. 12:11

Lezárt akta: a tetőről ereszkedett le és kifosztotta a lakásban alvó párt a moldáv férfi – videókkal, galériával

A rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a moldáv férfi ellen, aki 2022. augusztus 18-án Kiskunhalason a tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

baon.hu

A rendőrök egy drónt is bevetettek a keresés soán

Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

Mint ahogyan korábban mi is beszámoltunk, 2022. augusztus 18-án rendőrségi akció zajlott Kiskunhalason, a Kossuth utcán. A rendőrök nagy erőkkel kerestek egy 31 éves moldáv férfit, aki betört az egyik társasházba. Az akciós során a Készenléti Rendőrég drónját is bevettették. 

A rendőrség közlemény szerint, akkor hajnalban egy férfi felhívta a rendőröket és elmondta, hogy egy társasház legfelső emeletén lakik élettársával. Éjszaka különös zajokra riadtak fel, amely a tetőről érkeztek. A férfi félálmában az erkélyhez indult körülnézni, amelynek korlátjába egy idegen férfi kapaszkodott, kezében több cipősdobozzal, mire kérdőre vonták volna az idegen férfit, kereket oldott. A tolvaj a tetőn keresztül távozott, így a férfinak esélye sem volt követni. A férfi és élettársa azzal szembesült, hogy az egész lakását feltúrta a tolvaj, aki közel egymillió forint értékű holmit – mobiltelefonokat, karórákat, kocsikulcsokat, laptopot, hangszórót, aranyláncot, fényképezőgépet, készpénzt és pénztárcát – vitt el.

A helyszínre érkező rendőrök körülnéztek és megállapították, hogy a társasház nyitott ablakán jutott be a lépcsőházba a tolvaj, a szúnyoghálót kibontva. Ezután a padlástérre mehetett, megbontotta a tetőt, majd átmászott a férfi erkélyére, melynek nyitva volt az ajtaja. A rendőrök elkezdték keresni a tolvajt és pár órán belül el is fogták a férfit. Az ellopott holmikat is megtalálták, és maradéktalanul visszaadták a tulajdonosának. A 31 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt, ügyében a vizsgálatot befejezték és vádemelést javasolnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában